22 листопада 2007 року відповідно до угоди про співробітництво між НТУУ КПІ та Британською компанією DelcamPlc на базі кафедри інструментального виробництва відбулося відкриття спільного навчального центру CAM/CAD технологій.

Відкриття навчального центру DELCAM КПІ (2007 рік)

У відкритті центру взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії і Північної Ірландії в Україні пан Тімоті Барроу, виконавчий директор компанії Delcam Х’ю Хемфіс, представник Delcam, директор проекту «Комп’ютерні технології університетам СНД» Наталія Погодаєва, директор Інституту надтвердих матеріалів НАН України академік М.В. Новіков, ректор НТУУ КПІ Згуровський М.З., завідувач кафедрою інструментального виробництва Равська Н.С., представники провідних машинобудівних підприємств та університетів України, викладачі та науковці КПІ імені Ігоря Сікорського.

На кафедрі інструментального виробництва під керівництвом професора Равської Н.С. розпочав роботу навчальний центр Delcam. Дії центру спрямовані на реалізацію власного програмного продукту щодо створення інформаційних технологій проектування, аналізу, виготовлення та контролю різальних інструментів.

Викладачі та інженери кафедри проходили стажування у Великобританії у місті Бірмінгем та отримали сертифікати від фірми Delcam, які дозволяють проводити навчання з повного циклу програмного забезпечення PowerSolution.

На кафедрі створено комп’ютерний клас з програмним забезпеченням PowerSolution. На його базі проводяться лабораторні роботи, виконуються курсові, бакалаврські дипломи, магістерські дисертації, наукові дослідження, працюють студентські наукові гуртки. До програм САПРівських курсів, які викладаються для студентів кафедри, включено і вивчення програмного забезпечення фірми Delcam.

Студенти КПІ виконують конкурсні роботи

Вручення нагород переможцям Міжнародного конкурсу Delcam «Співпраця Delcam з університетами»

Студенти неодноразово брали участь в Міжнародному конкурсі Delcam «Співпраця Delcam з університетами» та здобували призові місця. Церемонія нагородження відбувалась у резиденції Надзвичайного і Повноважного Посола Великобританії і Північної Ірландії в Україні.